MWee - Jan van der Heydenstraat 24 - 2665 JA Bleiswijk 085-4014765 info@mwee.nl

Amper een maand geleden waren we nog druk bezig met allerlei events te helpen organiseren en maakten we ons op voor het zomerseizoen en de start van het nieuwe ‘zakelijke’ jaar in september. En toen gingen ineens alle schermen op rood…

De maatregelen die werden aangekondigd om het Coronavirus zo goed mogelijk te bestrijden, sloegen in als een bom; tot zeker 1 juni geen evenementen. Dat is nu zelfs verlengd tot 1 september. Binnen een paar dagen waren vrijwel alle opdrachten gecanceld. Ik had al snel door dat september – de normale start van het zakelijke evenementenseizoen – realistisch zou zijn en tot die tijd het niets meer zou worden.

Elk nadeel…

Op één of andere manier krijg ik van onverwachte zaken altijd energie en wil ik dingen oplossen. Eén van de dingen die snel duidelijk werden, was dat online werken en online samenkomen ineens een sprong maakte. Nu wil het geluk dat we al ruim een jaar bezig zijn met het verzorgen van online events. Dus de kennis en kunde was gelukkig al in huis. En daarmee zagen we ook gelijk mogelijkheden, niet alleen voor ons maar vooral ook voor onze klanten. In onze ogen konden een aantal van de geplande fysieke events in een online vorm zeker een alternatief zijn. Dus hebben we contact gezocht en samen gekeken wat er mogelijk was. Hierdoor hebben we toch een aantal events, op een ander manier, door kunnen laten gaan.

Hoe vreemd het ook klinkt, een crisis brengt altijd nieuwe mogelijkheden met zich mee. Ook op terreinen waar je niet snel aan zou denken. Zo hebben we voor een bestaande klant in 10 dagen Virtual Farewell technisch gerealiseerd: op een persoonlijke en innovatieve manier afscheid van een dierbare kunnen nemen, in een tijd waar je er niet bij aanwezig kunt zijn. Een online ceremonie, waarbij sprekers en genodigden kunnen inbellen om herinneringen te delen.

Dit gaat nog lang duren…

De Coronacrisis heeft ons allemaal geraakt. Maar gelukkig zien we dat steeds meer eventmanagers vooruit willen en zoeken naar alternatieven. Met de doelstelling van het event in het achterhoofd. Op welke manier dat precies zal gaan, is nog onduidelijk. Wat wel zeker is, is dat dit nog wel even gaat duren en dat online een nog grotere rol gaat spelen bij het organiseren van events. Soms zal dat lastig zijn, zeker wanneer een evenement een groot sociaal karakter nodig heeft. Maar in andere gevallen, bijvoorbeeld als het gaat om presentaties of congressen, dan kan online juist heel veel betekenen. We zien dat webinars en virtuele events een grote vlucht nemen, daar zie je ook veel misgaan. Het is zeker niet zo dat je even een camera op een spreker zet en hop we hebben een virtueel event. Online events hebben een hele andere dynamiek waarbij een duidelijke doelstelling, interactie en het vasthouden van de kijkers het belangrijkste is. Daarnaast is ter ondersteuning goede technische kennis nodig zodat alles vooraf, tijdens maar ook na afloop goed verloopt. Gelukkig mogen we onze klanten daar steeds meer mee helpen. Waardoor we langzamerhand ook weer meer medewerkers kunnen gaan inzetten.

O ja

Een crisistijd zorgt niet alleen voor angst, maar ook voor uitdagingen. De markt is op zoek naar andere, innovatieve oplossingen en wellicht ben jij degene die die oplossing heeft. Raak dus niet in paniek, maar grijp deze mogelijkheid aan om jezelf en je product te innoveren; kijk samen met je opdrachtgever wat er mogelijk is en waar de kansen liggen. Want hoe lang dit ook gaat duren, events zijn en blijven belangrijk. Hoe je ze ook vormgeeft.

Ben je op zoek naar mogelijkheden om je event toch door te laten gaan, of heb je ideeën om een geweldig online event neer te zetten? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.