MWee - Jan van der Heydenstraat 24 - 2665 JA Bleiswijk 085-4014765 info@mwee.nl

Juist in deze crisistijd laten we onze verbondenheid zien, zeker als het gaat om het afscheid nemen van geliefden die zijn overleden. Door de fysieke afstand die we van elkaar moeten houden, zijn we op zoek gegaan naar andere ideeën om op een liefdevolle manier afscheid te nemen.

Virtueel afscheid nemen klinkt voor sommigen misschien vreemd en afstandelijk, echter, we zien dat live registraties van uitvaarten steeds vaker worden aangeboden aan mensen die niet in staat zijn om bij een ceremonie aanwezig te zijn.

Nu het eigenlijk niet mogelijk is om een ‘gewone’ uitvaart te organiseren, wordt het online gedeelte van de uitvaart steeds belangrijker. Virtual Farewell biedt nu een virtuele ontmoetingsruimte waar nabestaanden vanuit verschillende locaties elkaar online kunnen ontmoeten en verhalen, foto’s, video’s en muziek met elkaar kunnen delen. Samen met de eigen uitvaartverzorger kunnen geliefden, familieleden en vrienden er toch een waardevol afscheid van maken.

De afgelopen weken is hier hard aan gewerkt en heeft MWee AV Design de technische realisatie van de videoregie, de live videoverbinding met de verschillende locaties en de techniek achter de website voor Virtual Farewell verzorgd. Tevens is de achterwand voorzien van multiscreen projectie. Deze toegepaste technieken zijn ook uitermate geschikt om bij online events toe te passen.

Mede dankzij de totale technische realisatie kunnen geliefden, vrienden en familieleden zelf vorm geven aan deze nieuwe manier van afscheid nemen door middel van een persoonlijke website en een veilige videoverbinding.

Een afscheid is altijd moeilijk. Omdat we onze emoties niet kunnen uitstellen, kunnen we nu, op afstand van elkaar, toch een warme en waardevolle herinnering creëren.