MWee - Jan van der Heydenstraat 24 - 2665 JA Bleiswijk 085-4014765 info@mwee.nl

Als eventmanager kun je te maken hebben met strenge eisen op het gebied van veiligheid. Waaraan moet je denken bij de opzet van een online event en hoe borg je de veiligheid? We hebben het een en ander op een rij gezet.

Zorg voor een persoonlijke link

Wanneer je alleen eigen relaties of werknemers uitnodigt voor een event, dan is persoonlijke registratie de veiligste optie. Alleen degenen met een persoonlijke link kunnen zich dan aanmelden voor je event. Bovendien kun je door het gebruik van een persoonlijke link data laten registreren, bijvoorbeeld het IP-adres. Hiervan wordt nog wel eens gedacht dat het ten koste gaat van de privacy van de deelnemers, maar dat hoeft niet. Als organisator van een event kun je namelijk afspraken maken over het anonimiseren van dit soort gegevens.

Schakel IP-restricties in

De beheerders van een event kunnen IP-gebaseerde beperkingen inschakelen voor de toegang tot een event. Dit zorgt voor extra beveiliging voor de accounts en laat aanmelding bij de accounts alleen toe vanaf de gedefinieerde IP-bereiken. De IP-beperkingen zijn in te stellen op verschillende niveaus en in diverse combinaties. Wanneer IP-beperkingen zijn ingeschakeld voor een account en de gebruiker zich probeert aan te melden vanaf een ander IP-bereik, dan ontvangt de gebruiker een foutmelding en wordt de toegang geblokkeerd. Door te werken met een IP-registratielijst kun je een overzicht maken van alle IP-adressen die toegang krijgen tot het event.

Beveiligen met een wachtwoord

Je kunt je evenement ook beveiligen met een wachtwoord, waarmee bezoekers zich moeten registreren. Bij de privacy-instellingen van een event kan dat worden ingesteld. Zonder wachtwoord hebben bezoekers geen toegang tot het event. Ze kunnen nog wel contact opnemen met de organisator, als bijvoorbeeld het wachtwoord vergeten of kwijt is.

Beperk registraties op e-mail domein

Een andere methode is om op basis van het e-mail domein registraties te beheersen. Van te voren kun je e-mail domeinen vaststellen die toegang hebben tot een event. Deelnemers die zich willen inschrijven of registreren met een niet-toegestaan e-mail domein, kunnen zich niet registreren.

Een event binnen de eigen beveiligde omgeving

Maximale veiligheid haal je door een event te organiseren binnen de eigen beveiligde, afschermde, ICT-omgeving. Voor verschillende opdrachtgevers hebben wij dit gerealiseerd en er is veel mogelijk. Het vraagt wel de nodige techniek en is altijd maatwerk. Denk van te voren daarom goed na over hoe hoog de beveiliging van een event moet zijn. Is het een toegankelijk, besloten of high risk event? Dat bepaalt de beste manier van uitzenden, mate van beveiliging en technische oplossingen die daarbij passen.

Ook als er in een organisatie strenge eisen zijn op het gebied van security is er veel mogelijk rondom online events. Meer weten? Neem dan contact met ons op.