MWee - Jan van der Heydenstraat 24 - 2665 JA Bleiswijk 085-4014765 info@mwee.nl

“September; De pepernoten liggen al in de winkel…… 

Iedereen denkt; Is september niet wat te vroeg om al de pepernoten te gaan uitstallen en verkopen in de winkels?  
Het is wel weer de aankondiging van de “heerlijke avondjes” die er gaan aankomen. Een heerlijk avondje wat niet altijd ’s avonds hoeft plaats te vinden. Neem hierbij bijvoorbeeld de organisatie van een Sinterklaasfeest op uw bedrijf. Wij kunnen u “ontzorgen”, zodat ook u een feestje kunt vieren. 
Wij staan u bij met raad en daad in de verzorging hiervan.

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht

Wat zeker niet mag ontbreken op een Sinterklaasfeest is de pepernoot. Niet te verwarren met het kruidnootje.

Wat is het verschil tussen pepernoten en kruidnootjes? Pepernoten worden gekruid met anijs in een zachte peperkoek (taai-taai), terwijl kruidnootjes brosse koekjes zijn, gekruid met speculaaskruiden.

Pepernoten die op de traditionele wijze door de kamer worden gestrooid (♪…. in één of andere hoek).
Een strooiende arm die terugverwijst naar het symbool van vruchtbaarheid; de boer bestrooit zijn akker met zaad.

Sinterklaas MWee

De pepernoten werden vroeger met muntstukken vermengd (tegenwoordig met suikergoed). Dit stamt af van een oude legende waarbij Sint Nicolaas drie jonge meisjes tegenkwam, wiens bruidsschat niet door hun vader betaald kon worden. Toen Sint Nicolaas hen een hoeveelheid munten toewierp, konden zij hiermee alsnog hun bruidsschat betalen.

♪ Hoor wie klopt daar kinderen…..

Als u besluit om een Sinterklaasfeest te gaan plannen…… is het in deze periode ook verstandig om alvast na te gaan denken of een planning te gaan maken voor een gezellig onderonsje of een georganiseerd event / een feestje, een “heerlijk avondje”. Ook om evt. te combineren met een voor het bedrijfsfeest aan het einde van het jaar. Dit kan de kosten enorm drukken als u dit dicht op elkaar gaat organiseren. Vraag ons naar de mogelijkheden!

MWee heeft jarenlange ervaring in het organiseren van o.a. Sinterklaasintochten, Sinterklaasfeesten,  eindejaars bijeenkomsten, nieuwjaarsrecepties (met of zonder toespraken), bedrijfsfeesten en niet te vergeten: de klantendag.
Als u, op welke manier dan ook een event wilt organiseren, is MWee het juiste bedrijf om bij aan te kloppen! (♪Hoor wie klopt daar kinderen…..)

Zeker als u dit tot in de puntjes verzorgd wilt hebben, kunnen wij u helpen. Wij kunnen  u “ontzorgen” zodat ook u  ook, ongestoord, kunt genieten van uw event.

En dan zijn de pepernoten op!

Met de pepernoten nog maar net achter de kiezen, is het slechts een kleine sprong naar kerstmis. Vanaf 6 december is er dan weer een run op het kopen van een kerstboom.

De kerstboom in huis is eigenlijk al jaren niet meer weg te denken met Kerstmis. Volgens jarenlange traditie wordt deze versierd met ballen, slingers en verlichting. Met op de top van de boom een piek.

Kerstbal MWeeOver de oorsprong van de versierde kerstboom, lopen de bronnen nogal uiteen. De christelijke kerken hebben de kerstboom lange tijd geweerd. Het zou niets te maken hebben met het christelijke kerstfeest.
In de negentiende eeuw werd de kerstboom toch via de kerk geïntroduceerd door de vrijzinnige protestanten, waarna volgens sommige kerken, de verlichte kerstboom symbool staat voor “Het Licht”.

 

Hoe groot kan een kerstboom zijn……….

De grootste verlichte “kerstboom” ter wereld is te zien in IJsselstein, -op de Gerbrandytoren– een 367 meter hoge zendmast. Deze zendmast is, bij gunstige weersomstandigheden, op ruim 30 kilometer afstand te zien. Vanaf 2015 is een basis gelegd voor een duurzame toekomst van deze kerstboom. Er is een investering gedaan voor (duurzame) LED-lampen.

Deze 120 lampen worden ontstoken op de eerste zaterdag na Sinterklaas en de kosten om deze boom “op te tuigen” worden volledig door sponsors betaald. (Ieder jaar is er ca. € 40.000,00 nodig om deze boom te kunnen laten branden)

 

Wij helpen u met optuigen!

Het moment waarop de kerstboom kan worden opgetuigd, verschilt nogal. In Nederland geldt een bijna ongeschreven wet, dat de kerstboom pas na Sinterklaas mag worden neergezet.

O.a. in Duitsland wordt, volgens een oude traditie, de boom pas de dag voor kerst opgetuigd.

Ook over het aftuigen van de boom zijn de meningen verdeeld. Liet men héél vroeger de boom staan tot Maria-Lichtmis (2 februari), werd dit later Driekoningen (6 januari). Eerder weghalen zou ongeluk brengen. Tegenwoordig zijn in Nederland de meeste kerstbomen rond de jaarwisseling de deur al uit!

De kerstboom is het middelpunt van de feestvreugde bij kerstmis en hangt de boom vol met herinneringen. Voor elk wat wils!

“WE BRING YOUR MESSAGE INTO THE WORLD”

Dus heeft u plannen om een event te (laten) organiseren èn nieuwe herinneringen te maken, dan kunnen wij dit samen met u bedenken en realiseren, zodat daarover nog jaren zal worden nagepraat!

Mede door onze jarenlange ervaring in het organiseren van deze events en feestelijke gelegenheden, is MWee dé aangewezen persoon hiervoor.

Waar moeten we dan allemaal aan denken …..
– de locatie en de aankleding
– de uitnodiging
– de catering
– het geluid
– de muziek
– wordt er gespeecht ……

Wilt u daarbij een speciaal thema aan uw evenement koppelen? Allemaal zaken waarbij MWee u met raad en daad kan bijstaan in de uitwerking/uitvoering.